Gezellig naar de ponyrijlessen

ponyrijlessen | kosten | algemene voorwaarden


Pony rijden op Het Lamoen is het tofste wat je kunt doen. Met plezier omgaan met onze dieren en andere kinderen en zo een fijne tijd hebben bij ons. De groep waarin je gaat rijden bestaat uit maximaal 8 kinderen. Je krijgt dus voldoende aandacht van de instructrice.


Ponyrijlessen

Onze pony's

Ben je in voor Sandra, een rustige lieve haflinger, of voel je meer voor snelle Thara. We hebben altijd een pony die bij je past. Dat is belangrijk want samen met je pony ga je wat leren. Natuurlijk kies je ook een keer een andere pony, gewoon omdat het leuk is een andere pony te leren kennen of omdat een collega-ruiter dezelfde pony kiest. Vanwege de grootte van onze pony's kunnen wij rijlessen aanbieden aan mensen tot 100 kg.

Hoe ga je beginnen

Als je nog nooit gereden hebt beginnen we rustig aan. Je moet aan de pony's wennen en de pony's ook aan jou! Daarom begin je samen met een collega-ruiter in een privé-les van een half uur. Je vaste instructrice begint met je van alles te leren over het verzorgen van de pony. Je leert hoe je het beste kunt borstelen en op welke manier je moet opzadelen. Kortom leren vertrouwen! Als je er aan toe bent mag je in een groepsles van een uur met andere kinderen gaan rijden.

En dan....?

En dan komt het grote moment. Je mag op de pony gaan zitten. De pony maken we vast aan een lange lijn zodat er niets kan gebeuren. Op deze veilige manier ga je goed in evenwicht leren zitten en krijg je vertrouwen in de pony. Als je goed kunt zitten ga je leren draven, galopperen, dressuur rijden met en zonder zadel en natuurlijk springen over de hindernissen. Ook gaan we veel naar het bos. Lekker in de buitenlucht rijden en genieten van de mooie natuur.
Als je al kunt rijden moet je weten dat je nooit uitgeleerd raakt! Pony rijden is een steeds verdergaande ontdekking van je eigen mogelijkheden en die van de pony.

Het gaat om het gevoel!

Goed rijden is voor het grootste deel gevoel. Het is daarom belangrijk dat je de pony leert aanvoelen en dat de pony vertrouwen krijgt in jou. Dit bereik je door heel veel samen met de pony op te trekken. Zorg ervoor dat je minstens een half uur voor de les aanwezig bent zodat je voldoende tijd hebt om je pony te poetsen en op te zadelen voor de les.

Is dat alles?

Nee, gelukkig niet. Ieder jaar organiseren we een toffe dag met wedstrijden en spelletjes. In de schoolvakanties kun je mee doen met extra activiteiten zoals buitenritten, balansles, grondoefeningen of een workshop. Of je kunt je ouders opgeven voor een ouderles, leren zij ook wat je zoal bij ons doet.

En natuurlijk mag je ook komen als je geen les hebt om te helpen of lekker te zitten kletsen in ' het proathoes'. Je mag stallen opstrooien, uitmesten, hooi of brokken voeren, borstelen enz. Natuurlijk worden ook de andere dieren niet vergeten zoals de geiten, cavia's, konijnen, kippen, duiven honden en de katten. Kortom net een kinderboerderij en er is genoeg te doen.

Waar moet je nog meer aan denken?

Om te beginnen met rijden heb je nog geen rijlaarzen nodig. Regenlaarzen of hoge schoenen gaat ook. Let er wel op dat ze een klein hakje hebben! Een rijbroek, legging of trainingsbroek zit het prettigst. Een zweepje heb je niet nodig. Je rijdt altijd met een veiligheidscap. De eerste 3 maanden kun je er één van ons lenen.

Wil je graag bij op onze manege op rijles komen ? Vul dit aanmeldformulier in, wij nemen contact met je op als er een plek is in het lesrooster. Meetstal hebben we een wachtlijst, soms kun je gelijk geplaatst worden.

Koffie?

Wil je bij ons wachten tijdens de ponyrijles en heb je ondertussen zin in een kopje koffie of thee? Dat kan! Voor € 1,-- kan je zelf een kopje koffie of thee pakken in het proathoes. 


Kosten ponyrijlessen 2024

Type rijles kinderen volwassenen
vanaf 20 jaar
Abonnement voor wekelijks 1x 1 uur les
(met automatische incasso)
€ 90,00 / 2 mnd € 110.- / 2 mnd
10 rittenkaart (10 x 1 uur les)
één jaar geldig
€ 125,-- € 148,--
Losse pony rijles (in de groep) € 17,-- € 21,--
Half uur privéles € 26,-- € 37,--

Voorwaarden ponyrijlessen

Alle gekochte kaarten zijn persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar aan derden.

Extra informatie over rittenkaarten kinderen en volwassenen

Een 10-rittenkaart is 1 jaar geldig. Als u / uw kind niet kan en u tijdig (minimaal 24 uur voor de les begint) afmeldt blijft het lesgeld tegoed staan. De leskaart blijft op de manege. U krijgt een factuur per e-mail voor elke nieuwe leskaart voor de lessen van de komende periode. Op de factuur staat ook de datum van de laatste geplande les van de oude leskaart.

Extra informatie over automatisch incasso

Het voordeel van deze betaalwijze is dat met automatische incasso de lessen iets goedkoper zijn en u er zelf niet meer aan hoeft te denken om op tijd te betalen.

Wat u moet doen is het machtigingsformulier invullen en inleveren bij Jannette.

De incasso vindt plaats om de twee maanden en wel op de 25e van de maanden januari, maart, mei, juli, september, november. De incasso op 25 januari is voor lessen in de maanden januari en februari, de incasso op 25 maart voor de maanden maart en april..., enz.

Over een heel jaar worden er voor 48 lessen lesgeld geïncasseerd. Dit heeft te maken met de zomervakantie. In de zomervakantie zijn er 7/8 weken ponykamp. In deze periode kan er alleen op zaterdag worden gereden. We zijn er vanuit gegaan dat u / uw kind ongeveer 4 weken niet komt rijden in de vakantie.

Wilt u / uw kind alle 7/8 weken rijden in de zomervakantie dan kan dat. Dan hebt u het voordeel dat u 3/4 lessen gratis krijgt. Lessen die u / uw kind gemist heeft in de zomerperiode (juli en augustus) kunnen niet ingehaald worden. Bij de eerste incasso zal het geïncasseerde bedrag meestal een ander bedrag zijn. Dit komt omdat het begin van de lessen niet gelijk loopt met de periode van de automatisch incasso.

En verder...

Wanneer het te slecht weer is om te rijden zorgen we voor een theorie les of de les wordt verschoven naar een ander tijdstip ( bv. in een schoolvakantie). Hierover wordt u minimaal 1 uur voor aanvang van de les gebeld.

Wanneer u / uw kind niet kan, wilt u dit dan op tijd e-mailen of doorgeven via app (06-54314554)? Minimaal 24 uur van te voren. Dan heeft uw kind de mogelijkheid om de les binnen 6 weken in te halen.

Bij langdurige ziekte is er altijd een mogelijkheid om overleg te voeren om tot een passende oplossing te komen.

Wanneer uw kind wil stoppen met lessen moet er minimaal 1 maand voor de betalingsdatum opgezegd worden.

We sturen voor elke schoolvakantie, 5 à 6 keer per jaar, een nieuwsbrief per e-mail. Hierin staat belangrijke informatie over de rijlessen op nationale feestdagen en extra activiteiten. Zorg dat wij een goed e-mailadres van u hebben als u of uw kind bij ons op rijles zit. De nieuwsbrieven zijn ook te vinden op de website.

Het maken van foto's en films van de rijlessen is niet toegestaan. Niet iedereen vindt het prettig dat er beeldmateriaal gemaakt wordt van hem of haar. Bovendien komt het de concentratie van degene die aan het rijden is niet ten goede.

Wilt u graag een foto of film van uw kind maken? Dat kan tijdens het uitstappen van de rijles in de laatste paar minuten van de les. Wilt u er op toezien dat u alleen van diegene beelmateriaal opneemt waar u ouder of verzorger van bent of van degene die er expliciet toestemming voor heeft gegeven?