Er op uit met huifkar en fjordenpaard

meerdaagse | basiscursus | kosten | algemene voorwaarden


Heeft u even genoeg van de drukke stad? Wilt u er gewoon even uit? Bij ons kan dat! Voor een weekend of een lange vakantie met een huifkar de natuur in. Even helemaal tot rust komen, maar tegelijk ook lekker sportief het bos in! De natuur in Markelo is van een uniek soort, rustige zandpaadjes langs prachtige vergezichten afgewisseld door heuvels en bos. Met de routekaart die u mee krijgt bepaalt u waar u heen wilt. Een rustige boerencamping? Of juist een gezellig drukke camping? Alles kan! Terwijl u heerlijk van de natuur geniet trekt het fjordenpaard de huifkar dapper vooruit! Binnen de kortste tijd bent u 'verliefd' op een van onze fjorden.

Kijk voor een leuke route op https://www.ruiterenenmennen.nl/.


Meerdaagse huifkartochten

Lekker erop uit met de huifkar. Elk moment genieten van de rust en natuur. Het hoeft natuurlijk niet bij een dag te blijven! Tijdens een vakantie van 2 tot 14 dagen verkent u alle hoekjes van onze mooie omgeving. We vinden het belangrijk dat u veilig op weg gaat met huifkar en paard. We verhuren alleen aan mensen met aantoonbare men-ervaring (dus dat betekent dat u al meerdere keren met succes op pad bent geweest met paard en huifkar en zelfstandig kunt in - en uitspannen) of met een menbewijs. Ons motto: veiligheid boven alles (u krijgt wel een levend dier mee)! U krijgt een informatiemap en een routekaart mee als u op vakantie gaat, zodat u overal heen kunt. De huifkar is compleet uitgerust voor zes personen: een campingtafel, een kooktoestel, pannen, borden, etc. Krachtvoer voor de pony krijgt u ook mee.

U kunt overnachten bij de aangegeven boerderijcampings en luxe campings. Met drie personen kunt u in de huifkar slapen. Bent u met meer personen dan kunt u een 3-persoons koepeltent huren of zelf meenemen. Dit geldt ook voor de slaapmatrasjes. Overige spullen om te slapen zoals slaapzak en kussen moet u zelf meenemen. De pony gaat 's nachts in de wei bij de camping om lekker te grazen. Uw hond mag ook mee en we stellen als eis dat er minimaal 2 volwassenen mee gaan op uw tocht. Dit i.v.m. het veilig in- en uitspannen en het veilig oversteken met de huifkar. Als u met één huifkar op pad gaat is het niet noodzakelijk vooraf campings te reserveren. Op de dag van vertrek geven wij u graag advies over de meest geschikte camping en route. Gaat u met meerdere huifkarren op pad dan is het aan te bevelen vooraf de campings van uw keuze te reserveren. Ook dan adviseren wij u graag over de te volgen route.
U kunt vanaf ongeveer 1 april tot 1 november een huifkar huren, mits de buitentemperatuur hoger is dan 15 °C.

U kunt uw huifkartocht beginnen op maandag t/m zaterdag. Het is niet mogelijk om op zondag te vertrekken vanaf Het Lamoen. 

 

Wilt u een meerdaagse huifkar en/of cursus boeken? Vul dan het boekingsformulier in. Nadat wij uw boekingsformulier hebben ontvangen, ontvangt u van ons per e-mail een factuur met bevestiging van de reservering. De reservering is definitief als de betaling is ontvangen. Bij de factuur ontvangt u een boekje met de handleiding, hierin staan ook de campings waar u kunt overnachten vermeldt. Wij raden u aan dit voor de cursus en/of voor vertrek goed door te lezen. Wilt u de handleiding liever per post ontvangen, laat het ons dan even weten.

Mocht u nog vragen hebben belt of mailt u ons gerust.


Kosten meerdaagse tocht *(exclusief overnachtingskosten van de camping)

Duur huurperiode

1 dag € 115,--* per huifkar, max. 5 p.
2 dagen, 1 overnachting € 228,--*  
3 dagen, 2 overnachtingen € 295,--*  
4 dagen, 3 overnachtingen € 363,--*  
5 dagen, 4 overnachtingen € 432,--*  
6 dagen, 5 overnachtingen € 500,--*  
Verlenging** € 68,--* per dag per huifkar
Extra pony € 47.00 per dag
Borg € 100,-- per boeking

 

Extra

Matrasjes** € 2,50 per stuk per dag
Koepeltent** € 15,00 per stuk (max. 3 pers.)

* prijzen zijn excl. overnachtingsgeld op de campings etc.
** indien voorradig en mogelijk
U kunt dit bij ons pinnen of contant betalen.


Algemene voorwaarden huifkartochten

Overeenkomst
Bij vertrek tekent huurder een huurovereenkomst. Door ondertekening geeft huurder tevens aan de instructie te hebben gevolgd, deze voldoende te hebben gevonden en de inhoud van de reisvoorwaarden te accepteren.
Het Fjordenpaard
De huurder verplicht zich het paard goed te behandelen en ziet er op toe dat tijdens de hele route niet harder (stapvoets) wordt gereden dan verantwoord is. Huurder is zich bewust dat het met een dier op reis gaat en beseft dat het dier onverwachte bewegingen kan maken.
Vertrek en aankomst bij meerdaagse huifkartocht
Op de dag van vertrek wordt u tussen 10.00 en 10.30 uur verwacht op onze boerderij voor instructie. Wij vragen €100,-- borg voor vertrek.
Op de dag van aankomst verwachten wij u voor 17.00 uur terug, i.v.m. het voeren van de pony’s. Overschrijden van de geplande tijd wordt verrekend.
Aansprakelijkheid en verzekering
Verhuurder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies, diefstal en/of schade aan uw eigendommen, geld en waardepapieren inbegrepen of letsel. U betreedt ons terrein en maakt gebruik van onze eigendommen op eigen risico. Als er door schuld of onachtzaamheid van huurder of reisgenoten schade of vermissing is ontstaan aan de eigendommen van verhuurder of derden wordt huurder aansprakelijk gesteld. De huurder is daarom verplicht WA-verzekerd te zijn.
Annulering
Annulering is mogelijk onder de volgende voorwaarden:
  • kostenloos tot 10 weken voor het vertrek;
  • tot 8 weken voor het vertrek tegen € 30,-
  • kosten;
  • tot 4 weken voor het vertrek tegen 50% van de reissom;
  • tot 2 weken voor het vertrek tegen 75% van de reissom;
  • op of na de dag van vertrek tegen 100% van de reissom.
Overmacht
In geval van overmacht heeft de verhuurder het recht de reis te annuleren. In dat geval zal restitutie van de volledige reissom plaatsvinden. Verdere schadevergoeding is niet mogelijk.
Schoonmaken
Er is veel zorg besteed om paard, wagen en inventaris in goede staat voor u gereed te hebben. Huurder is verantwoordelijk voor het schoon terugbrengen van paard, wagen en inventaris. Desgewenst kan verhuurder deze taak overnemen tegen € 30,-- schoonmaakkosten.
Milieu
U draagt uw steentje bij aan de instandhouding van onze prachtige natuur door het afval achter te laten in de daarvoor bestemde afvalbakken. Is deze niet aanwezig op de picknickplaats neemt u dan uw afval mee naar de volgende stop. De mest die het paard achterlaat ruimt u eveneens op.
Toegankelijkheid
Er zijn maar weinig plaatsen waar u niet mag komen met de huifwagen. Let op de borden die aangeven of paden niet toegankelijk zijn. De percelen van staatsbosbeheer die afgesloten met een slagboom mogen vanzelfsprekend niet betreden worden.
Verkeer
Een huifkar wordt wettelijk aangemerkt als ‘langzaam verkeer’. Houdt u zich aan deze verkeersregels- en borden. Bekeuringen zijn voor rekening van de huurder. Minderjarigen mogen niet alleen op de bok zitten en mogen niet mennen op de openbare weg.
Hulp en bijstand
Verhuurder zal hulp en bijstand te bieden bij calamiteiten of anderszins om schade en ongemak zoveel mogelijk te beperken. Indien de oorzaak aan de huurder is toe te rekenen worden de kosten in rekening gebracht.
Verantwoording
Bij in gebreke blijven van de huurder of het niet opvolgen van onze aanwijzingen heeft verhuurder het recht de huifkartocht te onderbreken of te beëindigen. In dat geval is restitutie van de gehele of gedeeltelijke reissom niet mogelijk.
Huif van de wagen
Zowel voor de verhuurder als de huurder is het niet mogelijk de huif van de wagen te verzekeren. Eventuele schade aan de huif moet worden verhaald op de huurder. Een nieuwe huif kost ca. €750,--
Ook is het niet toegestaan tijdens de tocht de huif van de wagen af te halen. Het is namelijk veel werk om de huif weer op de goede manier op de huifkar te spannen.