Huifkartochten 1 dag

dagtocht | kosten | algemene voorwaarden


Iets te vieren of romantisch met z'n tweetjes op pad. Heeft u even genoeg van de drukke stad? Wilt u er gewoon even uit? Dat kan met een huifkartocht vanaf een uur of zelfs de hele dag. Even helemaal tot rust komen, maar tegelijk ook lekker sportief het bos in! De natuur in Markelo is van een uniek soort, rustige zandpaadjes langs prachtige vergezichten afgewisseld door heuvels en bos. Met de routekaart die u mee krijgt bepaalt u waar u heen wilt. Terwijl u heerlijk van de natuur geniet trekt het fjordenpaard de huifkar dapper vooruit! Binnen de kortste tijd bent u 'verliefd' op een van onze fjorden.

Kijk voor een leuke route op https://www.ruiterenenmennen.nl/.


Dagtocht

Een tochtje van twee uur of een hele dag met een rijtuigje of huifkar. De koetsier brengt u langs de mooiste plekjes in onze omgeving. Over zandpaden door bossen en langs weilanden, afgewisseld met landweggetjes langs oude boerderijen en schuren. U geniet met volle teugen.

U kunt vanaf ongeveer 1 april tot 1 november een huifkar huren, mits de buitentemperatuur hoger is dan 15 °C.

Als u aantoonbare men-ervaring heeft kunt u ook zelf met de huifkar op pad. We vinden het belangrijk dat u veilig op weg gaat met huifkar en paard. Daarom verhuren we alleen aan mensen met aantoonbare men-ervaring. Indien u die niet heeft kunt u een huifkar met koetsier huren. Ons motto: veiligheid boven alles! U krijgt wel een levend dier mee.

Indien  u zonder koetsier op pad gaat krijgt u van ons een kaart mee met diverse routes van verschillende lengtes.

U mag zelf eten en drinken mee nemen. Maar ook een compleet verzorgde picknickmand behoort tot de mogelijkheden.


Kosten dagtocht

Kosten dagtocht met koetsier
Per persoon, per uur (Kinderen t/m 3 jaar gratis)
€ 9.- Eerste uur min. € 95,-
Kosten dagtocht zonder koetsier
(enkelspan, max. 5 volwassenen)
(alleen met aantoonbare menervaring)
€ 58.- Voor de eerste 2 uur, verlenging € 22.50 per uur

De prijzen zijn berekend op vertrek van en aankomst bij Het Lamoen. Voor het ophalen en brengen naar een andere locatie graag even contact opnemen.

Voor dagtochten kunt u bij ons contant betalen of pinnen.


Algemene voorwaarden huifkartochten

Overeenkomst
Bij vertrek tekent huurder een huurovereenkomst. Door ondertekening geeft huurder tevens aan de instructie te hebben gevolgd, deze voldoende te hebben gevonden en de inhoud van de reisvoorwaarden te accepteren.
Het Fjordenpaard
De huurder verplicht zich het paard goed te behandelen en ziet er op toe dat tijdens de hele route niet harder (stapvoets) wordt gereden dan verantwoord is. Huurder is zich bewust dat het met een dier op reis gaat en beseft dat het dier onverwachte bewegingen kan maken.
Vertrek en aankomst bij 1-daagse huifkartocht
Op de dag van vertrek wordt u ruim voor het geplande vertrek op onze boerderij verwacht voor instructie. Wij verwachten u op de geplande tijd, maar in ieder geval voor 17.00 terug, i.v.m. het voeren van de pony’s. Overschrijden van de geplande tijd wordt verrekend.
Aansprakelijkheid en verzekering
Verhuurder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies, diefstal en/of schade aan uw eigendommen, geld en waardepapieren inbegrepen of letsel. U betreedt ons terrein en maakt gebruik van onze eigendommen op eigen risico. Als er door schuld of onachtzaamheid van huurder of reisgenoten schade of vermissing is ontstaan aan de eigendommen van verhuurder of derden wordt huurder aansprakelijk gesteld. De huurder is daarom verplicht WA-verzekerd te zijn.
Annulering
Annulering is mogelijk onder de volgende voorwaarden:
  • kostenloos tot 10 weken voor het vertrek;
  • tot 8 weken voor het vertrek tegen € 30,-- kosten;
  • tot 4 weken voor het vertrek tegen 50% van de reissom;
  • tot 2 weken voor het vertrek tegen 75% van de reissom;
  • op of na de dag van vertrek tegen 100% van de reissom.
Overmacht
In geval van overmacht heeft de verhuurder het recht de reis te annuleren. In dat geval zal restitutie van de volledige reissom plaatsvinden. Verdere schadevergoeding is niet mogelijk.
Schoonmaken
Er is veel zorg besteed om paard, wagen en inventaris in goede staat voor u gereed te hebben. Huurder is verantwoordelijk voor het schoon terugbrengen van paard, wagen en inventaris. Desgewenst kan verhuurder deze taak overnemen tegen € 30,-- schoonmaakkosten.
Milieu
U draagt uw steentje bij aan de instandhouding van onze prachtige natuur door het afval achter te laten in de daarvoor bestemde afvalbakken. Is deze niet aanwezig op de picknickplaats neemt u dan uw afval mee naar de volgende stop. De mest die het paard achterlaat ruimt u eveneens op.
Toegankelijkheid
Er zijn maar weinig plaatsen waar u niet mag komen met de huifwagen. Let op de borden die aangeven of paden niet toegankelijk zijn. De percelen van staatsbosbeheer die afgesloten met een slagboom mogen vanzelfsprekend niet betreden worden.
Verkeer
Een huifkar wordt wettelijk aangemerkt als ‘langzaam verkeer’. Houdt u zich aan deze verkeersregels- en borden. Bekeuringen zijn voor rekening van de huurder. Minderjarigen mogen niet alleen op de bok zitten en mogen niet mennen op de openbare weg.
Hulp en bijstand
Verhuurder zal hulp en bijstand bieden bij calamiteiten of anderszins om schade en ongemak zoveel mogelijk te beperken. Indien de oorzaak aan de huurder is toe te rekenen worden de kosten in rekening gebracht.
Verantwoording
Bij in gebreke blijven van de huurder of het niet opvolgen van onze aanwijzingen heeft verhuurder het recht de huifkartocht te onderbreken of te beëindigen. In dat geval is restitutie van de gehele of gedeeltelijke reissom niet mogelijk.
Huif van de wagen
Zowel voor de verhuurder als de huurder is het niet mogelijk de huif van de wagen te verzekeren. Eventuele schade aan de huif  wordt verhaald op de huurder. Een nieuwe huif kost ca. €750,--
Ook is het niet toegestaan tijdens de tocht de huif van de wagen af te halen. Het is namelijk veel werk om de huif weer op de goede manier op de huifkar te spannen.