Ponyverhuur

ponyverhuur | kosten | algemene voorwaarden


Zelf of met begeleiding een bosrit maken in onze prachtige omgeving? Dat kan! U kunt bij ons een pony huren voor een rit van een uur of langer. Heeft u een geldig ruiterbewijs en kent u de weg dan kunt u zelf op pad. En anders gaat er een begeleider van ons mee.


Genieten op de rug van de pony

Wij kijken welke pony het beste bij u past. U gaat eerst uw pony poetsen en opzadelen, zodat jullie elkaar alvast een beetje leren kennen en vertrouwen. Dan gaan we op pad. Ons bedrijf is vlakbij het bos, langs een rustige weg met boerderijen en weilanden is het 5 tot 10 minuten stappen.

In het bos vindt u en afwisseling van brede zandpaden en smalle weggetjes, bosgebied met een grote verscheidenheid aan boomsoorten, weilanden en ook een losloopgebied voor koeien. U komt zelfs het grootste aaneengesloten jeneverbessenbos van Europa tegen. Terwijl u op de rug van de pony zit geniet u van de prachtige natuur en de diverse vogelgeluiden, en als u gelukt heeft komt u misschien zelfs een ree tegen.

Uiteraard gaat u goed met onze dieren om. Vanzelfsprekend slaat u onze pony's niet en schreeuwt u niet tegen onze pony's.

Vanwege de grootte van onze pony's kunnen we de pony's verhuren voor een rit aan mensen tot 100 kg.
Tijdens de ponykampen kunnen we geen pony's verhuren (van 15 juli t/m 30 augustus 2024).


Kosten ponyverhuur

Ponyverhuur zonder begeleiding
(met geldig ruiterbewijs)
€ 20,00 per uur per persoon 
Ponyverhuur met begeleiding € 26.00 per uur per persoon

Algemene reisvoorwaarden ponyverhuur

De pony
De huurder verplicht zich het paard / de pony goed te behandelen en ziet er op toe dat tijdens de hele route niet harder wordt gereden dan verantwoord is. Huurder is zich bewust dat het met een dier op reis gaat en beseft dat het dier onverwachte bewegingen kan maken.
Overeenkomst
Bij vertrek tekent huurder een huurovereenkomst. Door ondertekening geeft huurder tevens aan eventuele aanwijzigingen van de verhuurder en de inhoud van de reisvoorwaarden te erkennen.
Vertrek en aankomst.
Op de dag van vertrek wordt u ca. 30 minuten voor vertrek verwacht op onze boerderij. Wij verwachten u op tijd terug van uw tocht. Overtijd wordt naar rato in rekening gebracht. Zorg dat u altijd bij daglicht terug bent.
Verzekering
Verhuurder is niet aansprakelijkheid voor verlies, diefstal en/of schade aan uw eigendommen: geld en waardepapieren inbegrepen. Als er door schuld of onachtzaamheid van huurder of reisgenoten schade of vermissing is ontstaan aan de eigendommen van verhuurder of derden wordt huurder aansprakelijk gesteld. De huurder is daarom verplicht WA-verzekerd te zijn.
Verzorging
Er is zorg besteed om pony, zadel, hoofdstel en toebehoren in goede staat voor u gereed te hebben. Er wordt van u verwacht dat u dezelfde zorg besteed. Spons de pony bij terugkomst daarom af en maak hoofdstel en zadel schoon.
Milieu
U draagt uw steentje bij aan de instandhouding van onze prachtige natuur door het afval achter te laten in de daarvoor bestemde afvalbakken. Is deze niet aanwezig op de picknickplaats neemt u dan uw afval mee naar de volgende stop.
Toegankelijkheid
Er zijn maar weinig plaatsen waar u niet mag komen. De percelen van staatsbosbeheer die afgesloten met een slagboom mogen niet betreden worden. Blijf op de aangegeven paden.
Verkeer
Een pony is wettelijk aangemerkt als ‘langzaam verkeer’. Cap en ruiterbewijs zijn verplicht. Bekeuringen zijn voor rekening van de huurder.
Hulp en bijstand
Verhuurder zal hulp en bijstand te bieden bij calamiteiten of anderszins om schade en ongemak zoveel mogelijk te beperken. Indien de oorzaak aan de huurder is toe te rekenen worden de kosten in rekening gebracht.
Verantwoording
Bij in gebreke blijven van de huurder of het niet opvolgen van onze aanwijzingen heeft verhuurder het recht de tocht te onderbreken of te beëindigen. In dat geval is restitutie van de gehele of gedeeltelijke huursom niet mogelijk.