Over onze ponykampen

ponykampen | inschrijven | kosten | algemene voorwaarden


lamoen-buitenrit-bospad

Een ponykamp op het Lamoen? Natuurlijk doen! Een ponykamp op Het Lamoen is het gaafste wat je mee kunt maken. Iedere dag lekker bezig zijn met je pony: borstelen, rijden in de bak of als je meer gevorderd bent gaan galopperen over bospaden.


De hele week je eigen pony

Aan het begin van de week kies je een leuke pony uit, precies eentje die bij jou past. Van klein tot groot, van rustig tot druk, bruin, isabel of bont: er zit er voor jou altijd wel een bij. Van maandag tot en met vrijdag is dat jouw pony die je helemaal zelf verzorgt.

Wat gaan we doen?

Naast de ritten in het bos leer je ook nogal wat. Wat dacht je van gymnastiek op het paard (voltige)? Als je durft tenminste! Natuurlijk krijg je ook rijles om (nog beter) te leren rijden. Het is dan ook niet belangrijk of je al kunt rijden of niet. In 1 week kunnen we je veel leren. Je krijgt zowel spring-als dressuurlessen. Voordat je vrijdagavond weer naar huis gaat mag je laten zien wat je allemaal geleerd hebt. We zijn benieuwd.

Is dat alles?

Nee, dat is nog niet alles. De hele dag ben je druk bezig met pony's voeren, borstelen en stallen opstrooien. Natuurlijk worden ook de andere dieren niet vergeten, zoals de konijnen, de geiten en de honden en katten. Bij ons wordt er altijd veel geknuffeld met de dieren. We doen spelletjes met de pony's en een huifkartocht. Ook gaan we een middag zwemmen. De bonte avond, waarbij je de leiding voor de gek mag houden, doen we bij het kampvuur. Kortom te veel om op te noemen en de tijd van maandag tot en met vrijdag is dan ook veel te kort. Logisch dat je na zo'n heerlijk actieve week best moe bent en thuis weer wat in te halen hebt. En omdat je op vakantie bent hoef je bijna niet af te wassen. Wel heb je af en toe een corvee-beurt om de tafel te dekken, te vegen of de mest uit de bak te halen.

Je slaapt met 15 andere kinderen in de schaapskooi daar slaapt ook iemand van de leiding.

Je eigen pony/paard mee?

Heb je een eigen pony/paard, dan is er niets leuker dan hem meenemen op vakantie. Natuurlijk kan dat bij ons!!!! Je lieveling krijgt hier een stal, stro en hooi. Het mooiste is dat er geen extra kosten aan verbonden zijn. Wel moet je zelf brokken/ krachtvoer meenemen. Het meenemen van je eigen pony/paard is op eigen risico. Misschien nog belangrijk om te weten: onze pony's zijn niet geënt.

Wanneer je op het inschrijfformulier aangeeft dat je een eigen pony/paard meeneemt, krijg je nog extra informatie bij de bevestiging toegestuurd.

Wat is onze doelstelling?

Onze doelstelling is dat iedereen zich goed en veilig voelt bij ons. Daarom werken wij met kleine groepen van maximaal zestien (16) kinderen en uitstekende begeleiders.

Vanuit onze christelijke identiteit willen we de kinderen laten ervaren dat iedereen uniek is. Bovendien geven we ze de ruimte om op zoek te gaan naar de mogelijkheden die een ieder heeft gekregen.

Verder komt onze christelijke identiteit tot uiting in het bidden voor en na de maaltijd en horen de kinderen na het avondeten een verhaal uit de bijbel.

We hebben een rookvrij ponykamp. Dit betekent dat zowel de leiding als de kinderen tijdens het ponykamp niet roken.


Hoe nu verder?

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan

lamoen-paard-formulierDoe dit samen met je ouder/verzorger in - zij moeten akkoord gaan met de voorwaarden. Druk tot slot op de knop "verzenden" onderaan het formulier.

Wanneer je dit ingevuld en verstuurd hebt en het volledige bedrag betaald is (wij sturen géén acceptgiro) krijg je van ons een bevestiging per mail.  In deze email staat een lijstje met wat je mee moet nemen als je op het ponykamp komt. De eerste bevestigingen sturen we pas eind januari 2024. Als je niet gebeld bent kun je er vanuit gaan dat je geplaatst bent in de week van je eerste keuze.

Indien het bezwaarlijk is om het volledige bedrag voor het ponykamp in één keer te betalen is het ook mogelijk om in 3 termijnen de betaling te doen. 

De (totale) betaling moet wel voor 1 juni 2024 in orde zijn. U ontvangt van ons pas een bevestiging als het inschrijfformulier en de volledige betaling bij ons binnen is.

Bij gelijktijdige aanmelding en betaling van meerdere kinderen uit één gezin geven wij een korting van 10% op het kampgeld van het 2e kind en de volgende kinderen. Voor 2 kinderen is het totaal bedrag dit jaar € 817.- voor het ponykamp.

 

Let op! Het ponykamp is er voor kinderen vanaf 7 jaar.

Op dit moment zijn alle ponykampen voor 2024 al volgeboekt. Je kunt je alleen nog inschrijven voor een reserve lijst. Mocht er een plekje vrij komen dan kan ik contact met je opnemen.

 

 

Kosten ponykampen

Kampnummer kalenderweek periode prijs aantal** aantal*
PK 1 29 15/7 - 19/7 € 430.- vol 8
PK 2 30 22/7 -26/7 € 430.- vol 16
PK 3 31 29/7 -  2/8 € 430.- vol 13
PK 4 32 5/8   -  9/8 € 430.- vol 10
PK 5 33 12/8 - 16/8 € 430.- vol 12
PK 6 34 19/8 - 23/8 € 430.- vol 14
PK 7 35 26/8 - 30/8 € 430.- vol 6

* aantal betaalde inschrijvingen per week /ook deelbetalingen
** aantal gereserveerden per week

Bijgewerkt op 22-1-2024 om 11.00 uur
 


Algemene voorwaarden ponykampen

Overeenkomst.
Door invullen en digitaal opsturen van het ‘inschrijfformulier deelname’ wordt tijdelijk een plaats gereserveerd. Na ontvangst van de volledige betaling en het inschrijfformulier is de reservering pas definitief en kan er aanspraak worden gemaakt op de gereserveerde plaats. Door aanvinken van 'akkoord met de voorwaarden' van het deelnameformulier bevestigt de ouder/verzorger (tevens wettig vertegenwoordiger) van het kind deze algemene voorwaarden te accepteren.
De betaling.
Wanneer de betaling van het ponykampgeld in één termijn onoverkomelijk is kan de betaling in drie termijnen geschieden van €140,--, €145,-- en €145,-- voor het ponykamp. De laatste termijnbetaling moet uiterlijk 1 juni 2023 op rekeningnummer van pony recreatie Het Lamoen staan. Uw kind ontvangt na de laatste betaling een bevestiging. Bij gelijktijdige aanmelding en betaling van meerdere kinderen uit een gezin geven wij een kkorting van 10% op het kampgeld van het 2e kind en de volgende kinderen.
De pony.
In principe heeft het kind de mogelijkheid zelf een pony te kiezen. Indien de leiding vindt dat een bepaalde pony niet bij het kind past vindt overleg plaats. Indien er meerdere deelnemers een bepaalde pony kiezen wordt er geloot. In alle voorkomende gevallen beslist de eigenaar. De ouder/verzorger en het kind zijn zich bewust dat het kind met een dier om gaat en beseft dat het dier onverwachte bewegingen kan maken waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
Aanvang en einde.
Op de eerste dag van het ponykamp wordt uw kind tussen 09.45en 10.15uur verwacht op onze boerderij. Op de laatste dag verwachten wij u tussen 19.00 en 19.15 uur op ons bedrijf voor de afsluiting en is er de mogelijkheid om even na te praten. Om 20.00 uur is het ponykamp afgelopen en kunt u uw kind mee naar huis nemen.
Aansprakelijkheid.
Eigenaar aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies, diefstal en/of schade aan eigendommen of letsel. Betreding van ons terrein en gebruik van onze eigendommen gebeurt op eigen risico.
Verzekering.
Als er door schuld of onachtzaamheid van het kind schade of vermissing is ontstaan aan de eigendommen van eigenaar of derden wordt de wettige vertegenwoordiger van het kind aansprakelijk gesteld. Een WA-verzekering is daarom verplicht.
Annulering.
Annulering na inschrijving en betaling is alleen mogelijk op grond van medische indicatie of een sterfgeval in de nabije familiekring en onder de volgende voorwaarden:
  • tot 8 weken voor aanvang tegen 25 % van de deelnamesom;
  • tot 4 weken voor aanvang tegen 50% van de deelnamesom;
  • tot 2 weken voor aanvang tegen 75% van de deelnamesom;
  • op de dag van aanvang tegen 100% van de deelnamesom.
Bij annulering wordt er altijd € 20 administratiekosten in rekening gebracht.
In geval van overmacht heeft de eigenaar het recht het ponykamp te annuleren. In dat geval zal restitutie van de volledige deelnamesom plaatsvinden. Verdere schadevergoeding is niet mogelijk.
Hulp en bijstand.
De eigenaar zal hulp en bijstand bieden bij calamiteiten, ziekte of anderszins om schade en ongemak zoveel mogelijk te beperken. Indien de oorzaak aan het kind is toe te rekenen worden de kosten in rekening gebracht.